top of page

BANDBIO

BANDINFO

JEROEN ZIJLSTRA

zanger, tekstschrijver, componist, trompettist

 


Als trompettist maakte hij deel uit van de succesvolle formatie "5 Slag 1 Wijd" van Vera Vingerhoeds, waarmee hij door Nederland toerde en concerten gaf in Moskou en Leningrad. Daarnaast was hij actief in merengue-orkest "Hasta Domingo", het "Herbie White Orchestra" en de "Boventoon".

Als tekstschrijver schreef hij liederen voor o.a. Mylène d'Anjou, Lucretia van der Vloot en Nilgün Yerli, allen werkzaam in de wereld van de kleinkunst.

PIETERJAN CRAMER

pianist, toetsenist, accordeonist, zanger

Pieter-Jan Cramer v.d. Bogaart studeerde in 1991 af aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam, hoofdvak piano IM (Improviserend Musicus).
Na het conservatorium heeft hij zich ook toegelegd op de accordeon. Speelde in diverse groepen en theatergezelschappen en maakt momenteel, naast Zijlstra, ook deel uit van 'De Bende van Drie', 'TOM', en 'Bachelor Beats'.

NOUT INGENHOUSZ
drummer, zanger


Studeerde drums aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en behaalde zijn diploma in 1993. Datzelfde jaar won hij als lid van de groep Ninsk het Middelsee Jazzfestival.
Hij deed zowel in binnen- als buitenland een brede speelervaring op, op locaties variërend van cafés, de straat tot theaters en gerenommeerde festivals als Antibes, Moers, North Sea en Noorderslag.
Afgelopen jaren speelde Nout naast de band Zijlstra intensief met oa Corrie van Binsbergen, Tetzepi Bigtet, de Wereldband en Wende Snijders.
Sinds 1998 is Nout docent drums op The International School in Amsterdam.

JAN MENU
baritonsax, tenoorsax en sopraansax


Saxofonist Jan Menu (1962) won het prestigieuze Loosdrecht Jazzconcours in 1989 en ontving de Wessel Ilcken Prijs. Hij werd geprezen om zijn melodisch spel, eigen frasering, harmonisch inzicht en zijn sterke muzikale persoonlijkheid, en die aspecten kenmerken nog altijd zijn speelstijl. Aanvankelijk speelde hij in hoofdzaak tenorsaxofoon, maar de laatste jaren heeft Menu zich toegelegd op de baritonsaxofoon. Hij wordt inmiddels beschouwd als een toonaangevende speler op het instrument. Waar een bariton meestal wordt gezien als een log instrument, onderscheidt het spel van Menu zich als opvallend lichtvoetig en melodieus.

bottom of page